14 mars 2013

Torsdags sysslor

Redan Torsdag och jag är helt slut..Efter två dagars farande på tåg och massa nya intryck kombinerat med en dags jobb och en hel kvälls teaterskrivande så sover man som man förtjänar kan jag avslöja..
D-Å-L-I-G-T alltså...Men det går..Bara två dagar till helg så nu kör vi det sista racet också..

Teaterskrivandet ja..Årets stadsvandringar är ju i full gång med manus arbetet på högvarv.. Kvinnosaks frågan var ju aldrig mer aktuell än på just 1900-talet..Jag lär mig mer och mer historia kan man väl säga,väldigt intressant och som vanligt i komedianten gänget har vi ju jäkligt kul när vi sitter och skriver ihop våra små historier..
Andra intressanta saker under 1900-talet är ju bla världens hitintills mest effektiva pandemi: Spanska sjukan. Den sjukan tog livet av fem miljoner människor på lite mindre än fem år, fler personer än som dog av första världskriget faktiskt..Under 1900-talet uppfanns också både dammsugaren,kylskåpet och tvättmaskinen och kvinnor började också få börja arbeta och RÖSTA..Politiken och arbetarrörelsen satte också fart och andra mycket spännande saker....Ja hela 1900-talet är som en enda stor spännande resa mot det vi kallar modern tid...så mycket som faktiskt ägde rum just då...förstår inte hur människor orkade..

Min personliga favorittid på 1900-talet måste ju vara 20-talet..Snygga kläder,fred och sociala villkor och kampen för en mer rättvis värld och stor framtidstro..Kunde väl inte bli mycket bättre tycker jag..



Låter det intressant har vi faktiskt alltid en stol ledig...Bara så ni vet..Onsdagar klockan 18:30 på Komedianten..

Ne nu blir det till att jobbe...

Ha det super..

2 kommentarer:

Lina sa...

Gu va sugen jag blir, men inser att jag varken har orken el tiden. Hoppas ni finns kvar om ett par år!
Lycka till med allt
Lina

Ylva Lee sa...

Tack så mycket Lina och du är alltid välkommen ner men även om du inte är med och spelar hoppas jag du kommer ner och kollar i sommar.. Jag har på känn att det här kommer bli något alldeles speciellt..